FAQ's en Tips

FAQ's omtrent je aankoop.

 

1. Verzenden jullie ook naar Belgie?

Ja hoor, geen probleem.

2. Waarom zijn jullie voordeliger dan andere aanbieders?

Grotendeels bestaat ons assortiment uit refurbished en tweedehands producten. Hierdoor zijn we stukken voordeliger dan onze concurrenten. Tevens geven we dit type producten graag een tweede leven.

3. Krijg ik ook garantie op mijn aankoop?

Absoluut! Alle voorwaarden kan je hier vinden.

4. Wordt mijn bestelling gratis verzonden?

Alle bestellingen binnen NL vanaf 90 euro worden gratis verzonden. Voor Belgie is dit 120 euro. Voor bestellingen die hieronder vallen rekenen we 6,50 verzendkosten binnen NL en 8,95 voor BE. Er zijn enkele producten die wij niet kunnen verzenden omdat deze te groot of te zwaar zijn. Deze producten kunnen uitsluitend worden afgehaald. We vermelden dit dan duidelijk in de productomschrijving.

5. Mag ik retourneren als ik toch niet tevreden ben met mijn aankoop?

Jazeker! Natuurlijk willen we dolgraag dat je blij bent met je bestelling. Ben je dat toch niet mag je deze altijd binnen 14 dagen retourneren. De voorwaarden vind je hier.

6. Help, ik heb mijn bestelling niet ontvangen. Wat moet ik doen?

Geen nood. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

 

FAQ's omtrent het gebruik en instellen van je beamer.

1. Het beeld is niet scherp hoe komt dit?

Het kan zijn dat het beeld niet scherp is omdat deze nog moet worden scherpgesteld met de focusring op de lens. Door hier aan te draaien is het beeld scherp te stellen. Sommige beamers stellen motorisch scherp. Deze optie is te vinden in het menu, of met de fysieke knoppen op de beamer.

2. De beamer geeft te weinig licht.

In het menu van de beamer zit vaak een optie om de lamp in ECO modus of in Normale modus te zetten. De ECO modus verlaagt de lichtopbrengst waardoor het beeld minder helder wordt. Beamers zijn er in vele soorten en maten met diverse specificaties. De ene beamer kan meer licht geven dan de ander. De hoeveelheid lichtopbrengst wordt gemeten in ANSI lumen. Hoe hoger dit getal hoe meer lichtopbrengst.

3. Ik heb wel beeld op mijn bron(PC, laptop etc) maar niet op de beamer. Hoe komt dit?

Zorg er voor dat de beamer op de juiste bron is ingesteld. Dit wordt vaak weergegeven op de afstandsbediening of knoppen op de beamer als "Source". Selecteer hierbij de gebruikte aansluiting. Probeer ook een andere HDMI kabel om uit te sluiten dat de kabel defect is.

4. Mijn projectie lijkt uitgerekt.

Het kan zijn dat de beamer niet is ingesteld op de juiste beeldverhouding(4:3 of 16:9/16:10). In het menu zit vaak een optie om de juiste beeldverhouding te kiezen. Tevens is het ook mogelijk dat de bron niet juist is ingesteld. Stel de bron in op de juiste beeldverhouding. Je kiest hierbij het best de native resolutie van de beamer.

5. De ventilator draait erg hard en maakt veel herrie.

Let er goed op dat de luchtinlaat van de beamer niet is afgesloten. Een beamer moet altijd frisse lucht hebben om de lamp te kunnen koelen. Dek deze dan ook nooit af en plaats de beamer nooit in en afgesloten kast. Tevens kan het zijn dan de "hoogte modus" is geactiveerd. Hierdoor gaat de ventilator sneller draaien en maakt hierdoor meer geluid. Deze opties zijn in het menu aan te passen.

6. Mijn beamer wordt erg heet. Is dit normaal?

De interne lamp kan na een tijdje erg warm worden. Gelukkig zijn er diverse ventilatoren die de lamp koelen. Het is dan ook niet normaal als de beamer gloeiend heet wordt en niet meer aan te raken is. Dek de luchtinlaat van de beamer nooit af zodat er frisse lucht in de beamer kan komen. Het kan zijn dat het luchtfilter is verstopt door stofdeeltjes. Hierdoor heeft de beamer moeite met het aanzuigen van lucht. Vaak is dit filter te verwijderen en schoon te maken. 

7. Moet ik een projectiescherm aanschaffen of kan ik ook op een witte muur projecteren.

Afhankelijk van de kwaliteit is het soms goed mogelijk te projecteren op een witte muur. Als de muur volledig egaal is hoeft dit geen probleem te zijn. Is de muur niet egaal wit en zitten er oneffenheden in zal dit ook zichtbaar zijn op je projectie. Afhankelijk van je situatie en eisen kan een projectiescherm zeker een verbetering zijn van de projectiekwaliteit.

 

Extra tips!

1. Om de levensduur van je beamer te vergroten is het van belang de beamer altijd zelfstandig, volledig af te laten koelen. Na het uitschakelen zal de ventilator nog enkele seconden tot minuten blijven koelen. Koppel de beamer nooit los voordat de ventilator zelfstandig is gestopt. Zo koelt de lamp af en zal dit de levensduur verlengen!

 

2. Plaats de beamer zo recht mogelijk voor het scherm. De beamer is hierdoor eenvoudige overal scherp te stellen en het is vaak niet nodig keystone-correcties te doen. Dit komt de beeldkwaliteit ten goede.

 

3.Als de lichtopbrengst ruim voldoende is kan je overwegen de beamer op ECO modus te zetten. De lamp gaat hierdoor iets minder fel branden wat de levenduur van de lamp zal verlengen.

 

4.Raak het glas van een beamerlamp nooit aan met je vingers. Het vet dat op je vingers zit zal bij een ingeschakelde beamerlamp warm worden en zorgt er voor dat deze sneller knapt. Plaats een nieuwe lamp dus altijd met een doek of gebruik handschoentjes.

 

5. Match de instellingen van je bron met die van je beamer. Deze tip wordt vaak niet toegepast wat erg zonde is. De beeldkwaliteit wordt stukken beter als de instellingen van bron en beamer overeen komen. 

Het gaat hierbij voornamelijk om de resolutie en de frequentie van het beeld. Bijvoorbeeld bij een beamer met een native 1280x800 resolutie is het sterk aan te raden de bron ook zo in te stellen. Dit houdt het beeld in verhouding. Tevens is het aan te raden de frequentie van het beeldmateriaal te matchen. Dit klinkt erg ingewikkeld maar dat valt gelukkig mee. Bijvoorbeeld: je kijkt via je laptop een blueray film. Een blueray film heeft 24 FPS (Frames per seconde) het is aan te raden om de refresh rate(Hz) hierop aan te passen. Een vermenigvuldiging is ook mogelijk. Stel in dit geval de laptop in op de frequentie 48Hz. Netflix heeft hier een leuk testje voor. Als je zoekt op "Test Patterns" zijn er diverse video's met verschillende frequenties te vinden. Je ziet hierbij duidelijk dat ze niet allemaal even soepel getoond worden. De frequentie is op een laptop of pc aan te passen bij de beeldinstellingen. Op de beamer kan je controleren welk signaal er ontvangen wordt. Vaak wordt dit weergegeven in het menu.